Jag vill få jobb med ett bra cv - Men hur ska jag göra?

Jag läste idag i Metro en artikel om hur man lyckas med sitt cv. Jag har själv gjort ett antal sådana och det är alltid bra med nya tips. Ser jag att det står tips om cv-struktur, design, innehåll eller referenser så vill jag alltid veta mera. Idag lärde jag mig att ens cv säger något om vilket kön man tillhör och i vilken ålder man är. Men jag ska inte sätta ut ett foto om det inte krävs av arbetsgivaren. Jag ska inte heller skriva ner alla meriter jag har utan ta de viktigaste för jobbet och de som säger något om din personlighet. Jag lyssnade även på ett föredrag av en miljonär som höll en föreläsning för ekonomistudenter i USA. Han berättade att när man söker efter en lämplig kandidat till jobb eller ledarplats så söker man inte främst efter meriter, betyg eller om någon har "integritet, intelligens eller energi". Detta var oerhört intressant för mig att lyssna på för det trodde jag att man sökte. Nej han sa att det man egentligen vill ha är någon som man kommer väl överens med och de brukar ha samma karaktär. De brukar vara generösa, ärliga och kommunicerar bra. Så det ska jag ta med nästa gång jag skriver i mitt cv. Tillbaka till metro.se Där står det att man helst ska lägga kontaktuppgifterna i sidfot/sidhuvud och inte låta dem ta plats i dokumentet. Personalchefen vill inte ha med referenser i cv't men däremot så rekommenderas det om man har "tunga" referenser som visar på vilken position de har. Så nu ska jag sätta mig ner och skriva ner ett nytt cv och en nytt personligt brev. Tack för mig hej.

Jag vill att mina barn går på elitskola

Jag läste Hillevi Wahls krönika på Metro i går om att hon har satt sitt barn i en elitskola. Jag har precis som hon förväntningar på skolan och jag tycker inte att skolan lever upp till dem idag. Jag har också svårt för att hitta elitskolor idag överhuvudtaget. Var finns dem? Var hittar man dem? Jag bor ju nu i Göteborg så det borde ju finnas någon elitskola här. Men var som sagt? Det skulle jag vilja veta. För jag vill också att mina barn ska få den allra bästa skolan. Det förtjänar dem och alla andra barnen.

Barnkulturen för 30-40-åringar

Här har du barnkulturen i ett nötskal för dig som är 30-40 år.

Televinken och Anita
Barnjournalen med Bengt Fahlström
Björnes magasin
Jullovsmorgon - Tv-piraterna
Rädda Joppe! Död eller levanden!
Jalle, Julle, Hjulius
Farbror Frippe
Toffelhjältarnas hotell
Solstollarna
Staffan och Bengt
Trazan och Banarnes
HAJK och Goliath med Bengt Alsterlind
Beppes godnattstund
Bullen med Martin Timell och Kattis

Läsning - vägen till framgång

Genom att lära sig att läsa läser man för att lära.
I början kan man kombinera avkodning och uttalsrättning med att strunta i uttalet för att få bättre förståelse.
Det är bra att man som lärare eller förälder ställer detaljerade frågor för att öka förståelsen.
När man läser en bok så brukar man leta efter den djupare innebörden i texten. Prata gärna om den.
Ge utmaningar som barnen kan klara av.
Läs intressant material och läs allt, skyltar, mjölkförpackningar, tidskrifter.
Ge en guldstjärna när ni läst klart boken.
Gör en lista som visar hur många sidor du har läst
Se till att barnet tror att det kan och se till att det är motiverat och vill läsa. Vad skulle hända om du började läsa och kunde läsa? Vad skulle du kunna studera och jobba med då?

Högläsning redan i unga år är a och o, både att lyssna på hörböcker men också att läsa högt själv. Men läs på ditt språk för barnen.
Låt barnen förklara bilderna och berätta sagan utifrån dem.
Skriv och träna ljuden och sedan alfabetet. Lär dig ljuden innan bokstäverna!
Läs favoritboken om och om igen. Orden kommer så småningom att hamna i ett nytt sammanhang och då är det bra att man har en god förförståelse.
Träna och läs långsamt men regelbundet istället för att köra ett race.
Köp presentpapper och slå in böcker som presenter.


DÖDENs förklädnader

DÖDEN - 4 steg

Steg 1  Chocktillstånd; vi förnekar att den ska komma
Steg 2 Reaktion; motstånd genom att bli t ex maniska, det vi gör gör vi ännu mer av eller förträngning, vi flyr till ett nytt jobb, en annan famn, stad osv. Vi blir arga, förbannade och visar våra aggressioner. Allt är botten och kass. Alla förslag refuseras. Vi svarar med apati, orkeslöshet och total utmattning. Vi lägger oss ned och blir liggandes. Handlingsförlamning råder.
Steg 3 Bearbetningsfast; Vi börjar förhandla eftersom vi är vilsna. Vi svarar först med bitterhet, nedstämdhet och resignation inan vi så sakta börjar acceptera och positiva tankar återigen kan börja ta plats i ens medvetande. Förhandlandet och samtal med närstående eller terapeut är här ett viktigt avgörande för hur länge vi blir kvar i fasen.
Steg 4 Nytänkande och nyorientering;  Vi får tillgång till oss själva. Känner engagemang och nya idéer kan börja ta form. Sakta men säkert skapas stabilitet. Beslutsamheten över att gå vidare infinner sig. Vi letar efter förebilder. Sådant som stärker oss och den nya väg vi börjat gå.


Böcker jag vill skriva

Jag skulle vilja skriva ett antal böcker i mitt liv

En kokbok
Barnböcker om islam, för barn, om barn, om arabiska, på arabiska, för arabisktalande
Romaner
Längtans tårare - mormors minnen
Biografier
Vad är islam?
Islamguide
Reseguide för muslimer
Folk, tolkningar och tro
Gudie: Böcker av muslimer, om muslimer och för muslimer
Samhällsguide för muslimska flyktingar
Hitta rätt och gör rätt
Resor till muslimska och historiska mål
Ungdomar hjälper mammor, gamla och lata
Dagis och skola för alla
Hur jag vill förändra världen
Handbok för muslimska kvinnor och män
Inspirationsbok för muslimer
Transylvanien
Experimentbok: Babymat
Kvicksilver och urin = Alzheimer?
Disciplin - vägen till framgång

Studier i beteendevetenskap

Jag skulle vilja genomföra en studie för att forska i människors beteende. JAg skulle vilja undersöka hur folk reagerar när de hör en viss grupp uttala sig om ett antal saker och se hur de reagerar och kommenterar och helst kunna motivera varför de skrev så.

Jag skulle vilja ha 30 grupper som kommenterar 30 grupper och deras olika åsikter. Varje grupp skulle säga samma saker. Det blir ett stort projekt men skulle vara intressant att få delta i.

Jag skulle vilja undersöka dessa grupper och hur de reagerar på andra grupper:
1. Muslimska invandrartjejer
2. Muslimska konvertiter
3. Afrikanskt utseende
4. Adopterade killar och tjejer
5. Pippi Långstrump och svenska figurer/författare
6. Dalkullor i åldern 30 år
7. Politiker i åldern 50 år
8. Jan Guillou och andra kritier
9. Nyheterna
10. Tonåringar
11. Kända personer och skådespelare
12. Rasister och nazister
13. Zigenare
14. Företagare
15. Judar
16. Kristna assyrier
17. Kristna svenskar
18. Ateister
19. Handikappade
20. Påhittad grupp'
21. Kvinnor 18-65
22. Män 18-65
23. Barn 3-12
24 Gamla 65+
25. Läkare
26. Rika
27. Fattiga
28. Ryskor
29. Amerikanare
30. Socialdemokrater



Tänk om muslimer skulle demonstrera mot Irak?

Konvertiter är bara tramsiga och barnsliga. De är naiva och hjärntvättade av sina män. Det är så muslimska svenskar uppfattas av en del. När muslimer demonstrerar mot förtryck så kallas det för att man utövar rasism. Egentligen är det en anti"land"-demonstration vilket innebär att man tycker att det är fel med förtryck. Det betyder att man vill att landet ska sluta förtrycka. Det innebär att man vill att de ska leva vidare, gärna sida vid sida i harmoni och trygghet. Det betyder man vill att landet ska sluta tortera människor. Men som sagts tidigare så har man gett upp rätten till att kritisera och fördöma handlingar när man är muslim, enligt många människors sätt att se på saken, därför har inte muslimer rätt till att demonstrera och uttrycka sin egen åsikt. De har inte rätt till att kämpa mot saker som de tycker är fel.

Tänk om muslimer skulle demonstrera mot Irak, Tunisien eller Ryssland? Hur skulle det uppfattas? Skulle någon bry sig? Får man i de fallen uttrycka sin åsikt, eller måste man hålla med och hålla tyst då med?

Tur att muslimer har lagen på sin sida. Tur att det finns människor som faktiskt känner, bekymrar sig och bryr sig om. Tur att det finns de som faktiskt lyssnar. Tur...

Valt att bli invandrare - då måste du avstå från rätten till egna åsikter och kritik

När man valt att bli invandrare då har man som regel också valt att avstått från rätten till att ha en egen åsikt, egna önskningar, att förbättra sitt och rätten att kritisera. Istället har man tagit på sig ansvaret för den tacksamhetsskuld som mottagarlandet ska få från invandraren. Man ska vara evigt tacksam för att de överhuvudtaget ville ta emot en, att de låter en leva under tak och med mat på bordet varje dag. För egentligen vill mottagarlandet inte ta emot invandraren om den ska "parasiteras" på moderlandet. Om ingen lag eller eller den civiliserade kulturen hade förbjudit mord skulle mottagarlandet antingen slagit ihjäl invandraren eller deporterat denne från landet. Invandrare ska alltså vara tacksamma för att mottagarlandet har skonat dem. Man ska vara nöjd och glad att man får bo i en lägenhet och få pengar till mat på bordet, även om det är mögligt, fuktigt, man får astma och eksem av att bo där. Man ska vara tacksam för att det är kackerlackor som går på bordet och inte råttor. som invandrare har du avstått från varje rättighet som finns att få.

Många adjektiv när man talar om islam och muslimer

Istället för att skriva att muslimer stöttar sin kvinnosyn så skriver man med starka känslor sin "unkna" kvinnosyn. För det är det det handlar om. Här är det inte förnuftet som styr utan känslorna... De svallar över. Jag läser många beskrivande ord som kommer från folks känslor snarare än med förnuftet. Och jag som trodde att vi skulle tänka, inte känna. I lagliga rättegångar i Sverige så brukar man vilja ha bevis på allt. Så vart är beviset på att kvinnosynen är "unket"? Jag ser bara en massa känslor och hat, inte något som kommer med förnuft. Även om det är förnuftet som talar så ser jag att orden är besudlade av en massa groteska ord, adjektiv och beskrivningar. Ta bort adjektiven så blir det mer renodlat och då väcks inte hatet lika mycket...

Muslimer är som Bamse...

Muslimer tänker mycket på fred och sinnesro. Muslimer vill förbättra sig själva hela tiden för de är medvetna om att de inte är perfekta. Det är inte utseendet som jag tänker på då, med nytt mode och så utan snarare de inre kvaliteterna, som att man ska vara trevligare, mera tillmötesgående, förbättra sina kunskaper, bli snällare och självsäkrare och starkare. De försöker vara som "Bamse" - starka men snälla. De använder sin snällhet och mod för att säga till stora stygga vargen att vara snäll, men styrka för att hjälpa de som är nödställda och behöver hjälp.


Låt oss få stänga toalettdörren om oss!

Jag blir bara så förundrad. Ibland säger man att man ska dela på kvinnor och män som t ex att när man byter om ska man få varsin lokal, en för kvinnor och en för män. Varför det? Det är ju ett fritt samhälle. Varför ska man stänga om sig när man går på toaletten? Om man kan duscha nakna tillsammans på en offentlig plats så kan man väl bajsa tillsammans också. Skillnaden mellan muslimer och svenskar är att svenskar tycker att nakenheten är ok. Det är ok att titta på varandra när vi är nakna. Titta men inte röra. Varför stänger vi då dörren till toaletten?Muslimska kvinnor och män drar linjen lite högre än svenskar. De vill inte se nakna bröst och ben. Varken i duschen eller i simhallen. Och det gäller både kvinnor som inte vill se andra kvinnor nakna och män som inte vill se andra män nakna. Är det så konstigt. Låt oss för Guds skull stänga toalettdörren om vi vill…

RSS 2.0